Ο Iατρός

Ο Δρ. Μιχαήλ Κ. Βικελής είναι Ιατρός Νευρολόγος, με εξειδίκευση στη διάγνωση και θεραπεία των κεφαλαλγιών

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Νευρολογίας στην Αθήνα και μετεκπαιδεύτηκε στις Κεφαλαλγίες στο Πανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης, όπου απέκτησε Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών Master of Science in Headache Medicine. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε με βαθμό "Άριστα" Διδακτορική Διατριβή πάνω στις κεφαλαλγίες στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι ιδρυτικό μέλος του Κλάδου Κεφαλαλγίας της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας, τ. Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Κεφαλαλγίας, τ. εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας Κεφαλαλγίας στην European Headache Federation, τακτικό μέλος στην Επιτροπή Εκπαίδευσης της International Headache Society, μέλος της Επιτροπής Εκπαίδευσης και της Επιτροπής Δημοσιεύσεων της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας και μέλος του Cluster Headache Study Interest Group της International Headache Society.

Διατηρεί ιδιωτικό Ειδικό Ιατρείο Κεφαλαλγίας στη Γλυφάδα Αττικής (Λαζαράκη 8, Γλυφάδα 16675) και ατην Αγία Παρασκευή (Μεσογείων 402, εντός "Ιατρικής Άσκησης")-  τηλεφωνικό κέντρο: 2109681760. 

Είναι Επιστημονικός Σύμβουλος του Συλλόγου Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος από την ίδρυση του, το 2017.

Επίσης, είναι τ. επιστημονικός συνεργάτης στο Ιατρείο Κεφαλαλγίας στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, στο Κέντρο Κεφαλαλγίας στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και στην Κλινική Στοματοπροσωπικού Πόνου της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έχει επί έτη διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης στο Ιατρείο Κεφαλαλγίας στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

 

Δρ. Μιχαήλ Βικελής- Νευρολόγος, MSc in Headache Medicine, PhD

Επιστημονικά ενδιαφέροντα για την ημικρανία και τις άλλες κεφαλαλγίες

Στα ιδιαίτερα επιστημονικά του ενδιαφέροντα, τόσο σε κλινικό επίπεδο (εξέταση και παρακολούθηση ασθενών, συμμετοχή σε ειδικά ιατρεία κεφαλαλγίας νοσοκομείων και λειτουργία ιδιωτικού ιατρείου), όσο και σε ερευνητικό επίπεδο (μέλος διεθνών και εθνικών ερευνητικών ομάδων, συμμετοχή σε συγγραφή ιατρικών άρθρων για διεθνείς και ελληνικές εκδόσεις) περιλαμβάνονται :

  • Ημικρανία με ή χωρίς αύρα
  • Αθροιστική κεφαλαλγία
  • Νευραλγία τριδύμου
  • Κεφαλαλγία τάσεως
  • Διάφορες άλλες μορφές κεφαλαλγίας

Η θεραπευτική του προσέγγιση στα διάφορα είδη κεφαλαλγίας είναι ολιστική και περιλαμβάνει, ανάλογα με την περίπτωση, κλασικές φαρμακευτικές θεραπείες, αλλά και νεότερες μεθόδους, όπως η χορήγηση Botox στη χρόνια ημικρανία, η χρήση ιατρικών συσκευών όπως η συσκευή Cefaly, ο αποκλεισμός των ινιακών και άλλων περιφερικών νεύρων με ενέσιμη θεραπεία, αλλά και η χρήση ενδεδειγμένων συμπληρωμάτων διατροφής και φυτικών σκευασμάτων, όπως αυτά προτείνονται από διεθνείς επιστημονικές εταιρείες. 

Επιπροσθέτως, μέσω διεθνών συνεργασιών και συμμετοχής του ιατρού ως ερευνητή σε προγράμματα κλινικών μελετών, είναι δυνατή η συμμετοχή σε κλινικές μελέτες και η πρόσβαση σε νέες, πρωτοποριακές θεραπείες, όπως τα μονοκλωνικά αντισώματα κατά της ημικρανίας και της αθροιστικής κεφαλαλγίας.

Συγγραφικό έργο για την ημικρανία και τις άλλες κεφαλαλγίες

Έχει συγγράψει περισσότερα από 17 κεφάλαια σε ελληνικά και ξενόγλωσσα ιατρικά βιβλία, περισσότερα από 40 επιστημονικά άρθρα διεθνή ιατρικά περιοδικά και περισσότερα από 45 επιστημονικά άρθρα σε ελληνικά ιατρικά περιοδικά. Έχει προσκληθεί και έχει δώσει περισσότερες από 140 διαλέξεις σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά συνέδρια.

Έχει ασχοληθεί ιδιαιτέρως με την εκπαίδευση των ιατρών σε θέματα Κεφαλαλγίας. Είναι βασικός συγγραφέας στο Core Curriculum της International Headache Society για τις Κεφαλαλγίες. Το Core Curriculum είναι το κείμενο το οποίο περιέχει όλες τις απαιτούμενες γνώσεις για τις κεφαλαλγίες, τις οποίες επίσημα η International Headache Society θεωρεί πως πρέπει να κατέχει ένας Νευρολόγος (Δείτε το εδώ). 

Επίσης, έχει ασχοληθεί ιδιαιτέρως με την ενημέρωση του κοινού, συμμετέχοντας σε δράσεις του Συλλόγου Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγίας Ελλάδος, ως προσκεκλημένος ομιλητής, αλλά και δίνοντας ομιλίες, γράφοντας άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά και συμμετέχοντας σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές (δείτε σχετικά στο Youtube). Αρθρογραφεί για θέματα κεφαλαλγιών σε ιστοσελίδες με γενικά θέματα υγείας, αλλά και στην ανοικτή ομάδα Ημικρανία και Πονοκέφαλος στο Facebook.

Το Βιβλίο "Ημικρανία και άλλες κεφαλαλγίες"

Ο Δρ Μ. Βικελής είναι ο βασικός συγγραφέας του βιβλίου "Ημικρανία και άλλες κεφαλαλγίες", μια έκδοση του Συλλόγου Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος. 

Το βιβλίο, που εκδόθηκε το 2021, αποτελεί μια προσπάθεια για ουσιαστική πληροφόρηση για την ημικρανία και τις άλλες κεφαλαλγίες με περιεκτικό και χρηστικό για το κοινό τρόπο, που μεταφέρει τα σημαντικά στοιχεία χωρίς ιατρικούς δυσνόητους όρους.

Σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος, που είναι ο εκδότης του βιβλίου, έχει ληφθεί η απόφαση το βιβλίο στην ηλεκτρονική του μορφή να είναι δωρεάν διαθέσιμο προς όλους στον παραπάνω σύνδεσμο και στον ιστότοπο του Συλλόγου Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος.

Το Βιβλίο "Ημικρανία και άλλες κεφαλαλγίες"

Ραντεβού στο Ιατρείο Κεφαλαλγίας και ραντεβού με τηλεδιάσκεψη

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να κλείσετε ραντεβού στο Ιατρείο Κεφαλαλγίας, στη Γλυφάδα ή στην Αγία Παρασκευή, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του Ιατρείου καθημερινά από 10.00 ως 20.00 στο τηλεφωνικό κέντρο 210 96 81 760 ή στο Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για ασθενείς που δεν μπορούν να μετακινηθούν στην Αθήνα υπάρχει η δυνατότητα παροχής συμβουλών μέσω τηλεδιάσκεψης (Viber ή Skype). Για να ορίσετε κάποιο ραντεβού μέσω τηλεδιάσκεψης μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του Ιατρείου.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Λαζαράκη 8, Γλυφάδα
Μεσογείων 402, Αγία Παρασκευή
Τηλ. κέντρο: 210 9681760
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ιατρείο Κεφαλαλγίας

Το Ιατρείο Κεφαλαλγίας, με έδρα στην Γλυφάδα και στην Αγία Παρασκευή, λειτουργεί σύμφωνα με τα πρότυπα κορυφαίνων κλινικών της Ευρώπης και των Η.Π.Α. Η διάγνωση της κάθε κεφαλαλγίας γίνεται με ακρίβεια και η θεραπευτική αντιμετώπιση είναι πολύπλευρη και ολιστική, ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες του κάθε ασθενή.