Στοιχεία Επικοινωνίας

Λαζαράκη 8, Γλυφάδα

Μεσογείων 402, Αγία Παρασκευή

Τηλ. κέντρο: 210 9681760

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Έγραψαν για εμάς

Δείτε επίσης στο Youtube

Headaches.gr

Επισκεφθείτε το Headaches.gr, την πιο πλήρη ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα για θέματα κεφαλαλγιών. Διαβάστε για την ημικρανία, την κεφαλαλγία τάσεως, την αθροιστική κεφαλαλγία, αλλά και για κάθε άλλο είδος κεφαλαλγίας. Γράψτε τη δική σας εμπειρία και μάθετε για τις εμπειρίες άλλων ανθρώπων ή θέστε τα δικά σας ερωτήματα στους ειδικούς του Headaches.gr.

Ενημερωτικά Άρθρα

Αθροιστική κεφαλαλγία

Η αθροιστική κεφαλαλγία είναι μία σχετικά μη συχνή μορφή πονοκεφάλου, καθώς προσβάλει μόνο έναν σε κάθε περίπου 1000 ανθρώπους. Ωστόσο, πρόκειται για εξαιρετικά επώδυνο πονοκέφαλο...

Περισσότερα...

Ημικρανία και Θεραπεία της

Η ημικρανία απασχολεί έναν στους δέκα Έλληνες, συχνότερα νέες γυναίκες, και χαρακτηριστικό της γνώρισμα είναι οι κρίσεις δυνατού πονοκεφάλου που οδηγούν σε μειωμένη απόδοση ή και σε απουσία από τις καθημερινές δραστηριότητες, στην εργασία ή στην οικογένεια. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι με ημικρανία δεν ζητούν για χρόνια την συμβουλή γιατρού. Αυτό πολλές φορές συμβαίνει γιατί πιστεύουν ότι ο γιατρός δεν μπορεί να τους βοηθήσει, κάτι που είναι λαθεμένο, καθώς οι θεραπείες που είναι διαθέσιμες για την ημικρανία είναι αποτελεσματικές στους περισσότερους ανθρώπους, ακόμα και αν για χρόνια ταλαιπωρούνταν χωρίς ικανοποιητική θεραπεία.

Περισσότερα...

Πονοκέφαλος τύπου τάσεως

Ο πονοκέφαλος τύπου τάσεως (ακριβώς την ίδια έννοια έχουν οι όροι “πoνοκέφαλος τάσεως”, "κεφαλαλγία τύπου τάσεως" και "απλός πονοκέφαλος") είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος πονοκεφάλου.

Περισσότερα...

Πονοκέφαλος: πότε πρέπει να γίνει αξονική ή μαγνητική τομογραφία

Πολύ συχνά άνθρωποι που υποφέρουν από πονοκέφαλο, είτε μετά από σύσταση κάποιου γιατρού, είτε με δική τους πρωτοβουλία, κάνουν κάποια απεικόνιση του εγκεφάλου με αξονική ή μαγνητική τομογραφία...

Περισσότερα...

Νευραλγία Τριδύμου

Η νευραλγία τριδύμου  (αλλιώς: νευραλγία του τριδύμου νεύρου) είναι μία πάθηση που χαρακτηρίζεται από απότομο, πολύ δυνατό και μικρής διάρκειας πόνο (διαρκεί από λίγα δευτερόλεπτά ως λίγα λεπτά) στην κεφαλή ή το πρόσωπο, που μπορεί να επανέρχεται πολλές φορές την ημέρα...

Περισσότερα...

Η Σελίδα μας στο Facebook

 

Ιατρείο Κεφαλαλγίας

Πως Λειτουργεί το Ιατρείο Κεφαλαλγίας

Όπως κάθε Ιατρείο Κεφαλαλγίας διεθνώς, έτσι και το Ιατρείο Κεφαλαλγίας του Δρ. Μιχαήλ Κ. Βικελή προσφέρει την δυνατότητα εξέτασης και παρακολούθησης από ειδικά εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο σε θέματα κεφαλαλγίας νευρολόγο. Ο νευρολόγος Μιχαήλ Κ. Βικελής έχει φοιτήσει στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ολοκλήρωσε την ειδικότητα της νευρολογίας στην Αθήνα, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο εξειδίκευσης στις κεφαλαλγίες (MSc in Headache Medicine) από το Πανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης και Διδακτωρικό Δίπλωμα Σπουδών πάνω στις Κεφαλαλγίες από το  Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επιπροσθέτως, έχει πολύχρονη εμπειρία, ως ειδικός συνεργάτης Ιατρείων Κεφαλαλγίας σε μεγάλα δημόσια (νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς", Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, Αιγινήτειο Νοσοκομείο), ενώ είναι υπεύθυνος του Ιατρείου Κεφαλαλγίας στο Mediterraneo Hospital.

 

Στο Ιατρείο Κεφαλαλγίας του Δρ. Μιχαήλ Κ. Βικελή υπάρχει απόλυτη εξειδίκευση σε θέματα κεφαλαλγιών, καθώς γίνεται αποκλειστικά εξέταση και παρακολούθηση ασθενών με κεφαλαλγία και όχι με άλλες νευρολογικές παθήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναλαμβάνεται η διάγνωση και παρακολούθηση ασθενών με κάθε είδος κεφαλαλγίας, όπως Ημικρανία με αύρα Ημικρανία χωρίς αύραΝευραλγία τριδύμου, Αθροιστική κεφαλαλγίαΚεφαλαλγία Τάσεως, αλλά και κάθε άλλο είδος κεφαλαλγίας (αν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τα διάφορα ήδη κεφαλαλγίας, επισκεφθείτε το www.headaches.gr, την πληρέστερη ενημερωτική ελληνική ιστοσελίδα για τις κεφαλαλγίες).

 

Για τους περισσότερους ασθενείς με κεφαλαλγία που απευθύνονται στο Ιατρείο Κεφαλαλγίας, η εξέταση από τον εξειδικευμένο νευρολόγο αρκεί για να τεθεί η διάγνωση και να χαραχτεί η θεραπευτική στρατηγική. Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να υπάρξουν διαγνωστικοί προβληματισμοί και ο γιατρός να ζητήσει παραπομπή του ασθενούς σε κάποιον από την ομάδα συνεργατών του Ιατρείου Κεφαλαλγίας. Η ομάδα περιλαμβάνει εξειδικευμένους αλγολόγους, γναθολόγους, ωτορινολαρυγγολόγους, ψυχολόγους, αναισθησιολόγους, οφθαλμιάτρους και διάφορες άλλες ειδικότητες. Αυτό ασφαλώς και δεν σημαίνει ότι κάθε ασθενής που προσέρχεται θα χρειαστεί να εξεταστεί από κάποιον από την ομάδα συνεργατών. Ωστόσο, αν χρειαστεί εξειδικευμένη και υπεύθυνη γνώμη, η παραπομπή σε κάποιον από ομάδα είναι εφικτή, ώστε να απαντηθούν οι ανάγκες συγκεκριμένων ασθενών.

 

Στην πρώτη εκτίμηση στο Ιατρείο Κεφαλαλγίας γίνεται λήψη ιστορικού (νευρολογικού και κεφαλαλγιών), αντικειμενική νευρολογική εξέταση, αξιολόγηση εργαστηριακών εξετάσεων (αν υπάρχουν), και στη συνέχεια συζήτηση και ενημέρωση του ασθενή για τη διάγνωση, για ενδεχόμενες περαιτέρω εξετάσεις που πρέπει να γίνουν (αν κριθεί απαραίτητο), για τροποποιήσεις στον τρόπο ζωής και για τις θεραπευτικές επιλογές. Η διάρκεια μίας συνηθισμένης αρχικής εξέτασης στο Ιατρείο Κεφαλαλγίας είναι περίπου 45 λεπτά. Όπως προαναφέρθηκε, αν απαιτείται, προτείνονται κάποιες εξετάσεις, παρόλο που συνήθως αυτό δεν χρειάζεται. Μάλιστα, διεθνώς έχει αποδειχθεί ότι η εκτίμηση σε κάποιο ειδικό Ιατρείο Κεφαλαλγίας δεν οδηγεί σε περιττές εξετάσεις, κάτι που συχνά συμβαίνει κατά την εκτίμηση ασθενών με κεφαλαλγία από λιγότερο έμπειρους γιατρούς.

 

Η σωστή θεραπευτική αγωγή για την κεφαλαλγία προτείνεται, κατά κανόνα, επίσης από το πρώτο ραντεβού. Σε πολλούς ασθενείς με απλά προβλήματα κεφαλαλγίας, μία και μόνο επίσκεψη μπορεί να είναι αρκετή για να βρεθεί η κατάλληλη λύση, ενώ σε άλλους με πιο σύνθετο και χρόνιο πρόβλημα, ίσως χρειαστεί παρακολούθηση και θεραπεία.

 

Η θεραπευτική αντιμετώπιση που γίνεται στο Ιατρείο Κεφαλαλγίας είναι ολιστική. Το σύνολο του ιατρικού ιστορικού, του τρόπου ζωής και της ψυχοσύνθεσης λαμβάνεται υπόψιν και συχνά συστήνονται ουσιώδεις αλλαγές με ευρύτερο για την υγεία όφελος. Η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει, ανάλογα με την περίπτωση, φαρμακευτική θεραπεία, αλλά και νεότερες μεθόδους, όπως η χορήγηση ενέσιμης θεραπείας Botox για την ημικρανία, οι αποκλεισμοί των ινιακών νεύρων, η χρήση ιατρικών συσκευών όπως η συσκευή Cefaly, καθώς και η χρήση συμπληρωμάτων διατροφής και φυτικών σκευασμάτων, όταν και όπως αυτά προτείνονται από διεθνείς επιστημονικές εταιρείες.

 

Επιπροσθέτως, μέσω διεθνών συνεργασιών και συμμετοχής του ιατρού ως βασικού ερευνητή σε προγράμματα κλινικών μελετών, είναι δυνατή η συμμετοχή σε κλινικές μελέτες και η πρόσβαση σε νέες, πρωτοποριακές θεραπείες, όπως τα μονοκλωνικά αντισώματα κατά της ημικρανίας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να κλείσετε ραντεβού στο Ιατρείο Κεφαλαλγίας, στη Γλυφάδα ή στην Αγία Παρασκευή, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του Ιατρείου καθημερινά από 10.00 ως 21.00 στο τηλεφωνικό κέντρο 210 96 81 760.

 

Για ασθενείς που δεν μπορούν να μετακινηθούν στην Αθήνα υπάρχει η δυνατότητα παροχής συμβουλών μέσω τηλεδιάσκεψης (Viber ή Skype). Θα πρέπει ωστόσο να τονιστεί πως η παροχή συμβουλών μέσω τηλεδιάσκεψης δεν μπορεί να υποκαταστήσει ιατρική επίσκεψη, καθώς η κλινική εξέταση -αναπόσπαστο τμήμα της ιατρικής εξέτασης- δεν είναι φυσικά εφικτό να πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης. Ως εκ τούτου, η παροχή συμβουλών μέσω Skype από το γιατρό θα πρέπει να θεωρηθεί πως μπορεί να έχει επικουρικό και μόνο ρόλο στην ιατρική φροντίδα. Για να ορίσετε κάποιο ραντεβού μέσω Viber ή Skype μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του Ιατρείου.